Τσιζκέικ (cheesecake) με γιαούρτι και φράουλες

Cheesecake (7 of 12)

Ύστερα από ένα σύντομο διάλειμμα το youvetsi.gr είναι και πάλι εδώ! Και τι καλύτερο από ένα αγαπημένο γλυκό για να το γιορτάσουμε: Τσιζκέικ με στραγγιστό γιαούρτι και μαρμελάδα ημέρας από φρέσκες φράουλες!

Έχει περάσει κάποιο διάστημα από την τελευταία συνταγή αλλά προσωπικές υποχρεώσεις με κράτησαν μακριά από το πληκτρολόγιο. Επανήλθα όμως και για να κάνω μια γλυκιά επανεκκίνηση επέλεξα να φτιάξω ένα αγαπημένο μου γλυκό, ένα τσιζκέικ.

Υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες όταν μιλάμε για τσιζκέικ. Αυτό που θέλει φούρνο και αυτό που δεν θέλει. Εγώ προτιμώ την φουρνιστή εκδοχή για δυο βασικούς λόγους: όταν μπορώ να αποφύγω να φάω ωμά αυγά το αποφεύγω και επίσης το ψημένο τσιζκέικ κρατάει περισσότερο. Όχι ότι μένει και ποτέ πάνω από δύο ημέρες στο ψυγείο δηλαδή, αλλά λέμε τώρα.

Η δικιά μου εκδοχή περιλαμβάνει και μια Ελληνική νότα καθώς σ’ αυτή τη νεοϋορκέζικη συνταγή προσθέτω στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο πάει πολύ καλά με το κρεμώδες τυρί (Φιλαδέλφεια). Επίσης βάζω σοκολάτα και λίγο τριμμένο καρύδι στο μπισκότο. Είπαμε. Αγαπημένο.

Επίσης, φτιάχνω μόνος μου ένα είδος μαρμελάδας/καραμέλας φράουλας το οποίο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί αυτόνομα σε μια.. δύσκολη στιγμή!

Cheesecake (1 of 12)

Υλικά

Για το μπισκότο
300 γρ μπισκότα digestive
100gr μαύρη σοκολάτα
50 γρ τριμμένα καρύδια
90 γρ βούτυρο

Για τη γέμιση
500 γρ κρεμώδες τυρί (Φιλαδέλφεια)
250 γρ στραγγιστό τυρί αγελάδας
Χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
3 αυγά

Για τη μαρμελάδα400 γρ φράουλες
200 γρ ζάχαρη
2 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση

Τρίβουμε (στο μούλτι) τα μπισκότα και προσθέτουμε τη σοκολάτα, το (λιωμένο) βούτυρο και τα καρύδια μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε το μπισκότο σε ένα τσέρκι (ή λυόμενη φόρμα για κέικ) και το βάζουμε στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το τυρί, το γιαούρτι, το χυμό από το λεμόνι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα (αυγοδάρτης). Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.

Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και τοποθετούμε στο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο, με τη φόρμα, για 2 ώρες.

Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε και την μαρμελάδα φράουλας.Cheesecake (3 of 12)

Διαβάστε ακόμη