Κοτόπουλο με πορτοκάλι, μέλι και κανέλα

ora (13 of 22)

 

Το στήθος κοτόπουλου έχει ένα βασικό πλεονέκτημα: Απαιτεί ελάχιστο χρόνο μαγειρέματος, καθιστώντας το έτσι ιδανικό για μέρες με περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο στην κουζίνα. Ωστόσο παρουσιάζει και ένα, επίσης βασικό, μειονέκτημα: έχει, θα λέγαμε ευγενικά, επίπεδη γεύση, με αποτέλεσμα να χρειάζεται… βελτιωτικά γεύσης.

Στην περίπτωσή μας το πορτοκάλι, το μέλι και η κανέλα θα επωμιστούν τον ρόλο του βελτιωτή γεύσης, δίνοντας έναν ιδιαίτερο μεσογειακό/ ανατολίτικο τόνο στο κοτόπουλο, το οποίο χάρη στον τρόπο μαγειρέματος θα παραμείνει ζουμερό και απολαυστικό. Κι αυτό με λιγότερο από μισή ώρα συνολικά στην κουζίνα.

Αν λοιπόν σας αρέσουν οι γλυκιές γεύσεις στο κυρίως πιάτο, ή αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, αυτή είναι μια ιδανική συνταγή: Εύκολη, γρήγορη και με υλικά που μάλλον ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

New Phototastic Collage

Υλικά

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο με την πέτσα
Χυμός από 2 πορτοκάλια
2 κ.γ μέλι
2 ξυλάκι κανέλλα
λίγο μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

ora (6 of 22)

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τοποθετούμε τα αλατοπιπερωμένα κομμάτια κοτόπουλου με την πέτσα κάτω και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Μόλις το κοτόπουλο πάρει χρυσαφί χρώμα γυρνάμε πλευρά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το χυμό από τα δύο πορτοκάλια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κανέλα και το μπαχάρι, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το μέλι και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει.

Σερβίρουμε το φιλέτο κομμένο σε κομμάτια με σταφίδες και κομμάτια πορτοκάλι. Συνοδεύουμε με κους κους με σταφίδες.

 

kotopoulo

Διαβάστε ακόμη