Σπιτικά σουβλάκια

349928DE-9032-40CE-9C58-BDDFAA5A806F

Οι Έλληνες τρώμε πολλά σουβλάκια, αλλά όχι σπίτι μας- εκτός κι αν τα παραγγείλουμε απ’ έξω. Τα σουβλατζίδικα, οι ψησταριές και οι ταβέρνες έχουν αναλάβει το δύσκολο (;) έργο να περάσουν μικρά κομμάτια χοιρινού κρέατος σε καλαμάκια και να τα ψήσουν κρατώντας τα ζουμερά και νόστιμα.

Και λέω δύσκολο έργο διότι για να βρεις πραγματικά καλό σουβλάκι, που δεν διαθέτει υπερβολική ποσότητα λίπους, είναι ζουμερό αλλά καλοψημένο και γευστικό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Σουβλάκια ξεκίνησα να φτιάχνω σπίτι όταν πήγα εξωτερικό και παρότι δεν διαθέτω σχάρα με κάρβουνα η παρακάτω συνταγή είναι γευστικά ότι πιο κοντά μπορεί να κάνει κάνεις με ένα τηγάνι και έναν φούρνο.

Το μοναδικό “κακό” της υπόθεσης; Γίνονται τόσο νόστιμα που αν τα φτιάξετε μια φορά μετά δύσκολα θα ξαναπαραγγείλετε…

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κόντρα χωρίς κόκαλο
Ξύλινα καλαμάκια

Για τη μαρινάδα

Αλάτι
Πιπέρι
100 ml Ελαιόλαδο
Λίγη ρίγανη
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κγ μέλι
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
3κγ ξύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κύβους. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας (εκτός από κρεμμύδι και την πιπεριά) σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και προσθέτουμε το κρέας. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα ρίχνουμε και αυτά στη μαρινάδα

Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες

Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος στα καλαμάκια και ψήνουμε σε ένα τηγάνι (ιδανικά ττηγάνι-γκριλιέρα) μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα απ’ όλες τις μεριές. .

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τοποθετούμε τα σουβλάκια για 15 με 20 λεπτά.

Σερβίρουμε με πίτες, χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι.

Διαβάστε ακόμη